Όλοι έχουμε δικαίωμα στη γη για …» Γ΄Θεματικός κύκλος: Ενδιαφέρομαι και ενεργώ, τάξη Α1

Βασικός σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η εκπαίδευση των παιδιών της Α’ Δημοτικού σε ζητήματα Κοινωνικής συναίσθησης και Ευθύνης, Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Αλληλοσεβασμού και Διαφορετικότητας μέσα από μια σειρά εργαστηρίων βιωματικής και ανακαλυπτικής μάθησης. Το υλικό που αξιοποιήσαμε για το πρόγραμμα αυτό προέρχεται από την UNICEF και την Action Aid.
Με αφορμή, λοιπόν, τα ταξίδια του 2Π και τη βαλίτσα του, που περιέχει μια πληθώρα οπτικοακουστικού και απτικού υλικού και οδηγό δραστηριοτήτων, προσεγγίζουμε και  καλλιεργούμε εκείνες τις δεξιότητες και τις αξίες στους/στις μαθητές/τριες, προκειμένου να αποκτήσουν την ταυτότητα του ενεργού πολίτη, να αναγνωρίσουν τα προβλήματα του κόσμου και να ενεργούν έτσι ώστε όλοι οι άνθρωποι να ζουν με αξιοπρέπεια. 5 διαφορετικοί προορισμοί, 5 προβλήματα του κόσμου που χρειάζονται υπεύθυνη αντιμετώπιση και λύση (κοινωνικός αποκλεισμός, υπερκαταναλωτισμός, επιβάρυνση του πλανήτη, έλλειψη τροφής και νερού, προσφυγικό).

Ενεργοί σύνδεσμοι:

https://www.unicef.org/greece/

https://www.unicef.org/greece/%CF%83%CF%8D%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%8D

https://www.actionaid.gr/ela-mazi-mas/me-to-sholeio-soy/ypostiriktika-ylika

https://www.actionaid.gr/ta-nea-mas/taxideyontas-me-ton-2p

https://education.actionaid.gr/anisuhoi-goneis/gnorimia-me-ton-2p/

https://education.actionaid.gr/media/2077310/card-postalsC.pdf


https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=xkVW9WVhCI8

https://app.involve.me/actionaid-hellas/quiz-2p

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο